Můžeme jít k závěrečným zkouškám

Můžeme jít k závěrečným zkouškám

12.12.2019
Příprava hlavního pokrmu s přílohou a salátem.
V termínech 19. 11. 2019 a 10. 12. 2019 vykonali žáci III. ročníku oboru Stravovací a ubytovací služby tzv. zkoušku nanečisto z odborného výcviku.

Dvě skupiny vařily tři pokrmy včetně příloh a salátů, a to v rámci přípravy večeří pro internát školy. Počty porcí byly pro každého „zkoušeného“ různé, vařilo se cca 8 až 15 porcí z každého jídla. Počet porcí byl určen výběrem z nabídky jídel, kterou měli ubytovaní žáci předem k dispozici, a mohli sami zvolit, které jídlo dostanou k večeři. Výběr byl různorodý: hovězí guláš s kynutým knedlíkem, vepřový závitek s dušenou rýží a holandský řízek s bramborovou kaší. Ke všem jídlům byl rajčatový salát, aby si žáci vyzkoušeli dochucení. U ZZ budou ještě navíc připravovat i polévku.

Další fotografie
075.JPG
076.JPG