Kuchařská soutěž

Kuchařská soutěž "Zlatá vařečka"

02.05.2023

Dne 27.4.2023 proběhl 20. ročník putovní kuchařské soutěže „Zlatá Vařečka“. Pozvání na téma SÝR jsme přijali od školy ve městě Albrechtice. Soutěž probíhala v prostorách školní jídelny a cukrářské výroby.

Zúčastnilo se celkem 13 soutěžících z různých škol. Za naši školu soutěžili: David Goga  a Tereza Mrnuštíková. I přes velkou nervozitu se své role zhostili velmi úspěšně a nedali na sobě nic znát. Zachovali se profesionálně a bojovali, co to šlo. Žáci Nás velmi překvapili, jak svou pílí, tak i svou profesionalitou. Žáci trénovali při výuce odborného výcviku pod vedením učitelky OV.

Samotná soutěž proběhla na velmi vysoké úrovni, porota byla neúprosná a nedala soutěžícím nic zadarmo. Hodnotil se jak samostatný pokrm, čistota, BOZP a hygiena.

Na krásném 1. místě se umístil David Goga s pokrmem: Sýrová pěna v okurkovém suschi  s parmskou šunkou a parmazánovým chipsem, sypané mungo klíčky a doplněné višňovým dipem a pistáciemi a Tereza Mrnuštíková zaujala místo 4 s pokrmem:  Flambovaná mozarella na bazalkovém lůžku s uzeným tofu, jahodou a balsamicem crema. Jsme na žáky velmi pyšní. Byli opravdu velmi šikovní a jde vidět, že byli dobře na soutěž připraveni.

Soutěžící obdrželi krásné a hodnotné dary a odjížděli určitě velmi spokojeni. Štafeta Zlaté Vařečky byla předána škole do Třince, kde bude soutěž probíhat následující rok.

S velkou spokojeností a hrdostí na naše žáky Michaela Plšková Učitelka OV.